SZARVASMARHA, JUH, KECSKE TAKARMÁNY

Szarvasmarha, juh és kecske takarmánykeverékek

Bábolnai MT borjú takarmánykeverék – kiegészítő takarmány, GRANULÁLT

Felhasználási javaslat: Borjak takarmányozására a borjúnevelés időszaka alatt.

Összetétele: CGF, kukorica, napraforgódara, búza takarmányliszt, búzakorpa, búza, repcedara, extr. kukorica csíra, lucerna pellet, kalcium-karbonát, melasz, nátrium-klorid, adalékanyagok, és monokalcium-foszfát.

Ára: 130.- forint/kg azaz 5200.- forint/ 40kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Cremo Baby borjú tejpótló takarmány / tejpor

Felhasználási javaslat: Borjak tejpótló takarmányozására a borjúnevelés 55-66 napjáig. Melegvizes – max. 55°C – törzsoldat készítése után a tápszert rövid ideig tartó. kíméletes keverés mellett kell hígítani, és tőgymelegen a borjaknak adni. Itatható hidegen is – min. 25°C.

Összetétele: Tejsavópor, zsíros savópor, búzaglutén, szójafehérje koncentrátum, sovány tejpor, dextróz, kálcium-karbonát, monokálcium-foszfát és adalékanyagok.

Ára: 665.- forint/kg azaz 19,950.- forint/ 30kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Nagyigmánd

Szemes takarmány szarvasmarha, juh és kecske takarmányozására

Kukorica

Felhasználási javaslat: Szarvasmarha, juh és kecske takarmányozására.

A kukoricaa takarmányozás hízlaló eleme, magas zsír, energiatartalma miatt. Fehérje és rost tartalma elmarad a búzáétól. Lágy magfehérjéje csökkenti a felszívódást, ezért fontos annaketetési aránya.

Ára: 79.- forint/kg azaz 3950.- forint/50 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Búza

Felhasználási javaslat: Szarvasmarha, juh és kecske takarmányozására.

A búza jó minőségű abraktakarmányésmelléktermékei – az őrléskor keletkező búzakorpa és takarmányliszt – is értékesek, fehérjében és energiában, valamint B-és E-vitaminban gazdagok.

Ára: 79.- forint/kg azaz 3950.- forint/50 kgzsák(Zsákosan és kimérten is kapható.)

Szarvasmarha, juh és kecske takarmány kiegészítők

Nyalósók széles választéka kérődzők, szarvasmarha, juh és kecske számára

Különböző ásványi, mikro, makro és nyomelemes ásványi sók széles választéka található a MagtárHáz kínálatában. A részletekért látogass el a nyalósók oldalára, ahol azok összetételét, felhasználási javaslatát és az árakat is megtalálod.

>>> NYALÓSÓ

Nutrafort 1 – Ásványi és vitaminkiegészítő kiegészítő takarmány kérődzőknek

Felhasználási javaslat: Szarvasmarhák, kecskék és juhok szükségletének megfelelően optimális arányban tartalmazza a makro-és mikroelemeket, valamint az állati szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Rendszeres etetése megelőzi a hiánybetegségeket, növeli a tejhozamot, fokozza a termékenységet és javítja a takarmány hasznosulását. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Összetétele: Monokalcium-foszfát, nátrium-klorid, magnézium-oxid, búza takarmányliszt, kalcium-karbonát és adalékanyagok.

Ára: 930.- forint/2 kg (465 forint/kg)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Nagyigmánd

Energiaital – kiegészítő takarmány az ellés körüli problémák megelőzésére szarvasmarháknál

Felhasználási javaslat: Frissen ellett tehenek számára 1kg Energiaital port kb. 20 liter langyos (25-28°C) vízben kell feloldani és közvetlen az ellést követően megitatni. Az Energiaital beindítja a bendőműködést, serkenti az étvágyat és a szárazanyag felvételt, ezáltal segíti a tehén ellést követő tápanyag szükségleteinek kielégítését. Használatával megelőzhetőek az ellés körüli anyagforgalmi betegségek, javul az állatok energia státusza, csökken az oltógyomor áthelyeződés esélye. Adagolása: 1kg / állat / alkalom. Az Energiaital gyógyszert nem tartalmaz. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Összetétele: Dextróz, nátrium-bikarbonát, monokalcium-foszfát, nátrium-klorid, kalcium-karbonát, actisaf sc 47 (E1702) és adalékanyagok.

Ára: 660.- forint/ kg

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Jolovit vitamin előkeverék

Felhasználási javaslat:Alkalmas bármilyen korú állatvitaminpótlására, a stressz állapot és a hiánybetegségek leküzdésére.

Összetétele:A tápértékkel rendelkező adalékanyagok csoportjába tartozó vitaminokat tartalmaz.

Ára: 650.- forint/db 100ml (6,500 forint/l)

5,390.- forint/db 1l (5,390 forint/l)

23,490.- forint/db 5l (4,698 forint/l)

Ekodiár plusz solutio gyógynövény hatóanyagú takarmányadalék

Felhasználási javaslat:Féregűző, baktérium- és gombaölő hatású gyógynövények illóolajából készült, étvágyfokozó, emésztést javító ellenálló képességet növelő takarmányadalék emésztőrendszeri problémák, főként hasmenés megelőzésére és kezelésének elősegítésére. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap. Adagolása az alábbiak szerint javasolt:

Megelőzés esetén: szárnyasok: 7 csepp/l, sertés, nyúl: 14 csepp/l, kutya, macska: 10 csepp/l, borjú, kecske juh: 1ml/10ttkg/nap

Kezelésesetén: szárnyasok: 14 csepp/l, sertés, nyúl: 28 csepp/l, kutya, macska: 20 csepp/l, borjú, kecske juh: 2ml/10ttkg/nap

Ára: 1590.- forint/db 100ml (15,900 forint/l)

Ára: 1030.- forint/db 50ml (20,600 forint/l)

Chicktonic vitamin, aminosav és ásványi anyag tartalmú, folyékony kiegészítő takarmány, 100ml

Felhasználási javaslat: Állatfajra való korlátozás nélkül alkalmazható 1-2ml/l ivóvízbe keverve, 5-7 napon át.

Ára: 820.- forint/db 100ml (8,200 forint/l)

6,350.- forint/db 1l (6,350 forint/l)

Farmatan PLUS érzékszervi tulajdonságokat javító adalékanyag előkeverék 100gr

Felhasználási javaslat: Hasmenéses tünetek megszüntetésére és megelőzésére malacok, borjúk és baromfik számára. Székrekedéses és vérszegény állatoknak nem adható. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

A gesztenye tanninnak adsztringens hatása van. Oldhatatlan denaturált fehérjékből álló vékony mikro réteget képez a nyálkahártya felszínén. Ez a vékony réteg megnehezíti a káros baktériumok kolonizációját a nyálkahártya membránján. Megelőzi a bélrendszerben a folyadék szekréciót, ezáltal csökken a szervezet kiszáradásának veszélye, A Farmatan PLUS antiszeptikus hatását is a gesztenye tanninok fehérjékre gyakorolt hatásának tulajdonítják.

Adagolási javaslat:

Baromfi: Hasmenés esetén: 4gr / 10kg takarmány, naposkortól 5 napig, vagy 3-4gr / nap / 50 állat, 5-7 napig.

Választott malac: Hasmenés megelőzésére: 20-25gr / 10kg takarmány vagy 0,5-0,8gr / nap / állat a 21. napon kezdve, 5 nappal a választás előtt. Hasmenés esetén: 1,5gr / nap / állat, takarmányba vagy ivóvízbe adagolva, 3-5 napon keresztül.

Borjú: Hasmenés megelőzésére: 10-30gr / 10kg takarmány vagy 3-5gr / nap / állat, 28 napig. Hasmenés esetén: 15-30gr / nap / állat a takarmányba vagy az ivóvízbe adagolva 3-4 napon keresztül.

Ára: 570.- forint/db 100gr (5,700 forint/kg)

Promotor “43” vitamin és aminosav tartalmú por alakú kiegészítő takarmány 100gr

Felhasználási javaslat:A készítményben megtalálhatók mindazon vitaminok, melyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Az alkotóelemeket optimális arányban tartalmazza, ami segít a stressz, illetve a betegségek által megbomlott egyensúly helyreállításában. A vitaminokat és az aminosavakat jól oldódó, gyorsan felszívódó és jól értékesülő formában tartalmazza.

Alkalmazása javasolt a szervezet vitamin- és fehérje ellátottság zavarai esetén, nyulak, baromfiak vedlésekor, libák tolltépésekor, tömésekor a szervezetet ért stresszhatások kivédésére. Szintén ajánlott a tojásrakó képesség növelésére, a tojások termékenységének és keltethetőségének felfokozására, a napos baromfi életképességének növelésére, a kelésgyengeség kiküszöbölésére. Betegségek után, illetve a lábadozás idejére, valamint a vemhesség és a szoptatási idő alatt.

Felhasználható szarvasmarha, juh, kecske, sertés, ló, baromfi és nyúl számára.

Adagolási javaslat: Baromfi: 1gr/l ivóvíz vagy 2kg/tonna takarmány 3-5 napig, nyúl: 2gr/l ivóvíz 7 napig, szarvasmarha, ló, juh, kecske, sertés: 5gr/10ttkg ivóvízben vagy 1kg/tonna takarmány 4-5 napon keresztül.

Ára: 1500.- forint/db 100gr (15,000 forint/kg)

Reaszelén Combi takarmány adalékanyag előkeverék

Felhasználási javaslat: A Reaszelén Combi a háziállatok szelénhiányos állapotának megőrzésére, illetve megszüntetésére, a stressztűrő képességük növelésére szolgáló takarmányadalék anyag előkeverék. Baromfi félék, sertés és bárány számára hetente két alkalommal adandó, kézmeleg vízzel törzsoldatot készítve, itató vízben adagolva. Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: 0 nap. Csak takarmányozási célra használható fel. Kézmeleg vízben oldódik, de főzni tilos!

Összetétele: Tápértékkel rendelkező alapanyagok, nyomelemek: nátrium-szelenit (E8); vitaminok: A-vitamin (E672), D3-vitamin (E670), E-vitamin (E307), B2, B6, B12 C-vitamin, nikotinamid, Ca-d-pantotenát. Tojásfehérje kivonat (Lizozim-HCL); Vivőanyag: dextróz.

Ára: 760.- forint/50gr (15,200 forint/kg)

Gyártó: Pharmatéka Bt., Pusztaberki

Zoolit Universal – Takarmány-alapanyag, ásványi anyag

Felhasználási javaslat:Takarmányozás esetén 10 kg takarmányhoz 400gZOOLIT UNIVERSAL keverendő. Légtér tisztításhoz az istálló padlózatára vagy a mélyalomra esetenként négyzetméterenként 300-500 g-ot szórunk.

Összetétele:Klinoptilolit, krisztobalit, kvarc, káliföldpát, montmorillonit, amorf SiO2 és illit.

Ára: 430.- forint/5kg (86 forint/kg)

Ára: 2080,- forint/40 kg (52 forint/kg)

Gyártó: Gyógyító ásványok Geoproduct Kft.,Mád

Futor – Finom szemcsés takarmány mészliszt, takarmány kiegészítő

Felhasználási javaslat: Sertés, szarvasmarha és szárnyas baromfi etetésére.

Összetétele: Mészkőliszt

Ára: 390.- forint/5kg (78 forint/kg)

Gyártó: Kalcit 2006Kft., Szalonna

Takarmány mész – Takarmány alapanyag

Felhasználási javaslat:A termék rendszeres adagolása biztosítja a baromfi, sertés és egyéb haszonállat kalcium szükségletét. Az etetett takarmány Ca-tartalmától függően a takarmányba 0,5-5%-ban keverjük. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Összetétele:Mészkőliszt

Ára: 340.- forint/5kg (68 forint/kg)

Ára: 1880.- forint/40 kg (47 forint/kg)

Gyártó:Baumit Kft.,Dorog

Pin It on Pinterest

Shares