SZARVASMARHA, JUH, KECSKE TAKARMÁNY

Szarvasmarha, juh és kecske takarmánykeverékek

Cremo Baby borjú tejpor

A Crémo Baby egy magas tápértéktartalmú tejpótló borjútápszer, amely  a borjak élettani igényének megfelelő beltartalommal bír és GMO-mentes alapanyagokból készül. Optimális arányban tartalmazza a szükséges aminosavakat, emelt vitamin és ásványi anyag bevitelt biztosít, az ellenálló képességet szerves kötésű mikroelemekkel fokozza és a bélflóra stabilizálását probiotikumokkal segíti. Kiváló - 90% feletti - oldhatóságú, magas tejtermékhányadú és kitűnő íz- és aromaanyagokat tartalmazó szerves sav 'koktél'.

Felhasználási javaslat: Borjak tejpótló takarmányozására a borjúnevelés 55-60 napjáig. Egy borjú felneveléséhez 30kg tápszer szükséges. Melegvizes - max. 55°C - törzsoldat készítése után a tápszert rövid ideig tartó,  kíméletes keverés mellett kell a szükséges töménységre hígítani és tőgymelegen a borjaknak adni. A tápszer hidegen is itatható, min. 25°C-on. Javasolt bekeverési aránya 10,0–12,5%.

Összetétele: Tejsavópor, zsíros savópor, búzaglutén, szójafehérje koncentrátum, sovány tejpor, dextróz, kálcium-karbonát, monokálcium-foszfát és adalékanyagok.

Ára: 19,950.-Ft/zsák 30kg (665.-Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Nagyigmánd

Crémo müzli borjú starter

A Crémo müzli borjú starter alkalmazásának előnyei az egyszerűbb és biztonságosabb borjúnevelés, a jobb bendősödés, a stabilabb szervezeti szilárdság, a nagyobb testkapacitás és a zökkenőmentes választás. Mindemellett a borjak szívesen fogyasztják ezt a 30% granulátum és 70% - hidrotermikus eljárással kezelt - gabonapelyhek felhasználásával GMO-mentes alapanyagokból készült takarmánykeveréket. Az optimális beltartalmat tovább erősíti a teljes olajtartalmú, főzött szójapehely, az ideális aminosav arányok, a magas vitamin szint, a pre- és probiotikus hatású anyagok és a felhasznált ízjavító és étvágyfokozó adalékanyagok.

Felhasználási javaslat: Borjak takarmányozására 10 napos kortól 90 napos korig.

Összetétele: árpapehely, szójapehely, lapkázott kukorica pehely, almadara, MelaMix 46 és adalékanyagok.

Ára: 8,960.-Ft/zsák 35kg (256.- Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

MT borjú takarmánykeverék

A borjak ugyan nagy növekedési eréllyel rendelkeznek, ezt azonban akkor tudjuk teljes egészében kihasználni, ha egyenletesen nagy súlygyarapodással neveljük a borjakat. Ez a cél a szárazanyag felvevőképesség növelésével valósítható meg költséghatékonyan. Fiatal borjú korban a szárazanyag felvevő képesség a bendőpapillák kialakulásával arányos, ezért a borjú takarmányozás egyik legfontosabb feladata a bendő fejlődésének a megfelelő módon történő támogatása. A bábolnai borjú takarmány ezen elvek mentén született meg.

Felhasználási javaslat: Borjak takarmányozására a borjúnevelés időszaka alatt.

Összetétele: CGF, kukorica, napraforgódara, búza takarmányliszt, búzakorpa, búza, repcedara, extr. kukorica csíra, lucerna pellet, kalcium-karbonát, melasz, nátrium-klorid, adalékanyagok, és monokalcium-foszfát.

Ára: 5440.-Ft/zsák 40kg (136.- forint/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Hízómarha koncentrátum

Koncentrátum hízómarha takarmánykeverék készítéséhez, 15-20% bekeverési aránnyal.

Felhasználási javaslat: Karbamid kizárólag működő bendővel rendelkező kérődzők takarmányozására használható. A takarmány karbamidtartalma fokozatosan emelendő a maximális szintig. A maximális karbamidtartalom kizárólag könnyen emészthető, szénhidrátokban gazdag és oldható nitrogénekben szegény takarmányokkal alkalmazható. A napi adagban található teljes nitrogénnek legfeljebb 30%-a származhat karbamid-nitrogénből.

Végtermékbe való bekeverési aránya 15-20%.

Összetétele: Napraforgódara, CGF, kalcium-karbonát, adalékanyagok, monokalcium-foszfát, nátrium-klorid és búza takarmányliszt.

Ára: 6,840.-Ft/zsák 40kg (172.-Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

LambMilk báránytápszer

Felhasználási javaslat: A bárányok speciális igényeit kielégítő tejpótló báránytápszer, tejpor.

Elkészítésének módja: 100gr tápszert 1 liter - maximum 40°C fokos - vízben, rövid, kíméletes keveréssel feloldva.

Összetétele: Tejsavópor, szója fehérje, dextróz és texturált búzaliszt.

Ára: 3,650.- Ft/zsák 5kg (730,-Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Lambex bárány starter

Az optimális összetételű, kiváló beltartalmú bábolnai Lambex báránytakarmányok etetésével lerövidül a hizlalási idő, így a báránytartás gazdaságosabbá válik. A speciálisan összeállított takarmánykeverék beltartalma maximálisan igazodik a bárányok tápanyag igényéhez.  Mindemellett segít a húgykövesség megelőzésében, a szelén és E-vitamin tartalom megakadályozza a szív és vázizom-elfajulást, az emelt vitamintartalom biztosítja a folyamatos és törésmentes gyarapodást, míg a megfelelő íz- és aromaanyag-tartalma kedvező hatással van a bárányok ideális takarmányfelvételére.

Felhasználási javaslat: Bárányok hizlalására 6-7 hetes kortól a hizlalás végéig vagy 2 hetes kortól 7 hetes korig.

Összetétele:  Kukorica, árpa, CGF, napraforgódara, és adalékanyagok. búzakorpa, extrahált szójadara, lucerna pellet, búza, zab, búza takarmányliszt, kalcium-karbonát, nátrium-klorid, adalékanyagok és magnézium-oxid.

Ára: 5,960.- Ft/zsák 40kg (149 forint/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Szemes és szálas takarmány szarvasmarha, juh és kecske takarmányozására

Kukorica

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra, valamint horgásztakarmányként.

A kukorica alapvetően a takarmányozás hizlaló eleme, magas zsír és energiatartalma miatt. Fehérje és rost tartalma elmarad a búzáétól. Sokak számára a horgászat alap etetőeleme szemesen vagy daraként.

Ára: 79.-Ft/kg azaz 3950.-Ft/zsák 50kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra, valamint horgásztakarmányként.

A búza jó minőségű abraktakarmány és melléktermékei - az őrléskor keletkező búzakorpa és takarmányliszt - is értékesek, fehérjében és energiában, valamint B-és E-vitaminban gazdagok.

Ára: 79.-Ft/kg azaz 3950.-Ft/zsák 50kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Extrahált szójadara

Felhasználási javaslat: Haszonállat takarmányozásra. Az állatfaj igényétől függően adagolandó takarmánykeverékbe, darakeverékbe.

A szója nagy fehérjetartalmú hüvelyes, igen fontos fehérjehordozó és étrendi hatása is kiváló.

Ára: 210.-Ft/kg azaz 4,200.-Ft /zsák 20kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Extrahált - GMO mentes - szójadara

Felhasználási javaslat: Haszonállat takarmányozásra.

A szója nagy fehérjetartalmú hüvelyes, igen fontos fehérjehordozó és étrendi hatása is kiváló.

Ára: 260.-Ft/kg azaz 7800.-Ft/zsák 30kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Napraforgó

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra, valamint téli vadmadár etetésre.

Magas fehérje tartalma miatt kiváló takarmánynövény. Baromfival - tyúkfélék, galamb - szemesen és daráltan is etethető. Etetése kedvezően hat a tojástermelésre és a vedlés utáni tollasodásra.

Ára: 200.-Ft/kg azaz 6000.-Ft/zsák 30kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra.

Az árpa nagyon értékes abraktakarmány, különösen a sertés-és a nyúltenyésztés részére nélkülözhetetlen. Rosttartalma kicsit magasabb, mint a kukoricáé. Jó étrendi hatással bír. Baromfi állomány takarmányozásakor javasolt etetés előtt darálni a begy védelmében.

Ára: 79.-Ft/kg azaz 3950.-Ft/zsák 50kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra.

A zab nagyon értékes takarmánygabona, kiváló beltartalmi értékekkel, amelyek a jól hasznosuló fehérje-, keményítő- és zsírtartalmának köszönhető. Gazdag a mész-és foszfortartalma, amely a csontképződést segíti elő. Emellett E-vitamint is tartalmaz, ami az apaállatok tenyészképességét növeli. Baromfi állomány takarmányozásakor javasolt etetés előtt darálni a begy védelmében.

Ára: 84.-Ft/kg azaz 2,520.-Ft/zsák 30kg (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Takarmányliszt, vörösliszt

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra.

A takarmányliszt a búza őrlésekor keletkező lisztes anyag, kiváló melléktermék, ami kevés terméshéjból és a héj alatti lisztes részekből áll. Kitűnő takarmány alapanyag, hiszen viszonylag kevés energia mellett relatív sok fehérjét tartalmaz és magas rost tartalommal bír.

Ára: 3,240.-Ft/zsák 40kg (81.-Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra.

A korpa a búza őrlésekor keletkező melléktermék, ami terméshéj-és csírarészekből, aleuron szemcsékből és az ezekhez tapadt lisztből áll. Kitűnő takarmány, hiszen különösen gazdag étkezési rostokban, esszenciális (omega-) zsírsavakban, valamint jelentős mennyiségű keményítőt, fehérjét, vitaminokat és fontos ásványi anyagokat tartalmaz.

Ára: 1,950.-Ft/zsák 25kg (78.-Ft/kg) (Kizárólag zsákos kiszerelésben kapható.)

Lucerna pellet takarmány

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra, valamint horgásztakarmányként.

A lucerna a magas nyersrost, nyersfehérje, karotin és ásványi anyag tartalma miatt az egyik legértékesebb szállas takarmány. A lucerna pellet a lucerna széna ledarálását követően magas nyomás és forró gőz segítségével készül. Emiatt a végeredmény egy idegen szagoktól mentes sötétzöld színű, kemény pellet.

Etetése akár darálva, akár vizesen feláztatva is történhet. Kérődzők, lovak és nyulak esetében kevesebb az elpazarolt, letaposott széna. Tojó állomány esetében javítja a tojássárgájának színét. Légúti problémás, allergiás, idős, sovány, fogproblémás és beteg állatok számára különösen ajánlott, hiszen kiválóan emészthető és pormentes takarmány.

Pecások számára kiváló etetőanyag amúrozáshoz.

Összetétel: lucerna

Ára: 114.-Ft/kg azaz 1710.-Ft/15 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Fűszéna pellet takarmány

Felhasználási javaslat: Hobbi és haszonállat takarmányozásra.

A fűszéna kiváló rostforrás, értékes szállas takarmány. A fűszéna pellet a fűszéna ledarálását követően magas nyomás és forró gőz segítségével készül. Emiatt a végeredmény egy idegen szagoktól mentes egészséges zöld színű, kemény pellet.

Etetése akár darálva vagy akár vizesen feláztatva is történhet. Kérődzők, lovak és nyulak esetében kevesebb az elpazarolt, letaposott széna. Légúti problémás, allergiás, idős, sovány, fogproblémás és beteg állatok számára különösen ajánlott, hiszen kiválóan emészthető és pormentes takarmány.

Ára: 106.-Ft/kg azaz 1590.-Ft/15 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Kis kocka bála széna

Felhasználási javaslat: Alapvetően a széna felel a nyulak, lovak, juhok, kecskék és a szarvasmarhák megfelelő emésztéséért, ezért fontos, hogy folyamatosan biztosítva legyen számukra az illatos, zöldes színű lucerna vagy réti széna, amelyet előszeretettel fogyasztanak.

Az átlagosan 40*50*90cm méretű és 15-25kg súlyú kis kocka bálák alkalmasak törpenyulak, tengerimalacok és egyéb kis testű rágcsálók takarmányozására is.

Tárolása száraz, lehetőség szerint páramentes zárt helyen történjen. Ajánlott raklapra vagy ahhoz hasonló fa alkalmatosságra helyezni, hogy alulról se tudja felszívni a nedvességet.

Ára: 900.-Ft/db (40Ft/kg)

Rendelését a linkre kattintva - telefonos elérhetőség megadásával - tudja leadni.

Kis kocka bála szalma

Felhasználási javaslat: Baromfik, lovak, nyulak, kérődzők, kutyusok vagy egyéb állatok almozására is alkalmas búza vagy zab szalma.

Az átlagosan 40*50*90cm méretű és 12-18kg súlyú kis kocka bála akár alternatív kertészeti vagy dekorációs célokra is alkalmas lehet.

Tárolása száraz, lehetőség szerint páramentes zárt helyen történjen. Ajánlott raklapra vagy ahhoz hasonló fa alkalmatosságra helyezni, hogy alulról se tudja felszívni a nedvességet.

Ára: 700.-Ft/db (40Ft/kg)

Rendelését a linkre kattintva - telefonos elérhetőség megadásával - tudja leadni.

Szarvasmarha, juh és kecske takarmány kiegészítők

Nyalósók széles választéka

Különböző ásványi, mikro, makro és nyomelemes ásványi sók széles választéka található a MagtárHáz kínálatában. A részletekért látogass el a nyalósók oldalára, ahol azok összetételét, felhasználási javaslatát és az árakat is megtalálod.

>>> IRÁNY AZ OLDAL

Nutrafort-1 kérődzőknek

Ásványi- és vitaminkiegészítő szarvasmarhák, juhok és kecskék takarmányozására.

Felhasználási javaslat: Szarvasmarhák, juhok és kecskék vitamin és ásványianyag szükségletének megfelelően optimális arányban tartalmazza a makro- és mikroelemeket, valamint az állati szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Rendszeres etetése megelőzi a hiánybetegségeket, növeli a tejhozamot, fokozza a termékenységet és javítja a takarmány hasznosulását.

Adagolása: Fejősteheneknek 100-150g/nap/állat, hízómarháknak 100g/nap/állat, üszőknek 70-100g/nap/állat, borjaknak 30-50g/nap/állat, míg juhoknak és kecskéknek 15g/nap/állat. Adagoláshoz segítség lehet, hogy egy csapott evőkanálnyi mennyiség az körülbelül 10g Nutrafort-1.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Összetétele: Monokalcium-foszfát, nátrium-klorid, magnézium-oxid, búza takarmányliszt, kalcium-karbonát és adalékanyagok.

Ára: 930.- forint/doboz 2kg (465 forint/kg)

9,250.- forint/25 kg zsák (370 forint/kg)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Nagyigmánd

Energiaital

Az Energiaital egy szarvasmarhák számára készített kiegészítő takarmány az ellés körüli problémák megelőzésére. Itatásával javul az állatok energia státusza, biztonságos kezdetet nyújt a termeléshez, csökkennek az anyagforgalmi betegségek, pl. ketózis, ellési bénulás, kisebb lesz a törés a bendőműködésben, csökken az oltógyomor áthelyeződés esélye és problémamentes involúciót, rövidebb szervízperiódust biztosít. A kiegészítő további előnye annak könnyű kezelhetősége, bekeverhetősége és kedvező ízhatása.

Felhasználási javaslat: Frissen ellett tehenek számára 1 doboz, azaz 1kg Energiaital port kb. 20 liter langyos - 25-28°C - vízben kell feloldani és közvetlen az ellést követően felitatni. Az Energiaital beindítja a bendőműködést, serkenti az étvágyat és a szárazanyag felvételt, ezáltal segíti a tehén ellést követő tápanyag szükségleteinek kielégítését. Használatával megelőzhetőek az ellés körüli anyagforgalmi betegségek, javul az állatok energia státusza, csökken az oltógyomor áthelyeződés esélye.

Adagolása: 1kg/állat/alkalom.

Az Energiaital gyógyszert nem tartalmaz.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Összetétele: Dextróz, nátrium-bikarbonát, monokalcium-foszfát, nátrium-klorid, kalcium-karbonát, actisaf sc 47 (E1702) és adalékanyagok.

Ára: 7,920,-Ft/12 doboz (660.-Ft/doboz 1kg)

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Nagyigmánd

Jolovit vitamin előkeverék

Felhasználási javaslat: Alkalmas bármilyen fajtájú és korú állat - baromfi, strucc, emu, nyúl, sertés, szarvasmarha, birka, galamb, papagáj, kutya - vitaminpótlására, a stressz állapot és a hiánybetegségek leküzdésére.

Javasolt adagolás: havonta egyszer 5 napig, kúraszerűen itatóvízbe keverve: 100 baromfi esetében: naposcsibéknek 5ml, növendék csirkéknek 7ml, tojótyúkoknak 11ml, pulykáknak 7-15ml, libáknak, kacsáknak 7-11ml, galamboknak 5ml.

Összetétele: A tápértékkel rendelkező adalékanyagok csoportjába tartozó vitaminokat tartalmaz.

Ára: 690.- Ft/db 100ml (6,900 Ft/l)

5,390.- Ft/db 1l (5,390 Ft/l)

23,490.- Ft/db 5l (4,698 Ft/l)

Az 5 literes kiszerelés rendelését a linkre kattintva - telefonos elérhetőség megadásával - tudja leadni.

Jolomax multivitamin előkeverék

Folyékony multivitamin készítmény, aminosavakkal és ásványi anyagokkal kiegészítve bármilyen fajú és korú házi-és haszonállat vitaminpótlására, a stresszállapot és a hiánybetegségek leküzdésére.

Növeli a napos állatok életképességét, elősegíti az erős immunrendszer kialakulását és támogatja a fiatal állatok növekedését. Bármilyen megbetegedés esetén kiegészítő terápiaként elősegíti a gyógyulást, növeli az étvágyat, a súlygyarapodást és a takarmány hasznosulást. Javítja a húsminőséget, a tojástermelést és a tojás keltethetőségét. Fokozza a termékenyítő képességet és elősegíti a vemhesülést. A madaraknak egészséges bőr és tarajszínt biztosít. A várható ellést megelőzően két három héttel itatva növeli az újszülött állatok életképességét.

Mérsékli a gyakori stresszhatások - szállítás, átcsoportosítás, vakciázás, takarmányváltás, szélsőséges időjárás - okozta károkat, mint például az étvágytalanság, lábgyengeség, gyomorfekály és másodlagos fertőzések.

Felhasználási javaslat: Az állatok által 3-4 órán belül elfogyasztott vízmennyiségbe keverve, kúraszerűen, havonta egyszer 3-5 napig.

Napos és növendék csirke: 5-7ml (100 állatra); tojóállomány: 11ml (100 állatra); liba: 8-11ml (100 állatra); kacsa: 5-7ml (100 állatra); pulyka: 7-15ml (100 állatra); galamb: 2-5ml (100 állatra); szarvasmarha: 4-10ml (10 napon át/állat); sertés: 1-6ml (5-10 napon át/állat);  nyúl: 4-10ml (5-10 napon át/100 állat)

Garantált beltartalom: Vitamin-A 15,000,000 NE, Vitamin-D3 1,500,000 NE, Vitamin-E 10,500 NE, Vitamin-K3 0,2g, Vitamin-B2 2g, Vitamin-B1 1,4g, Vitamin-B6 1,5g, Vitamin-B12 0,015g, D-Pantenol 6,5g,  Nikotinsavamid 15g, Biotin 0,035g, Kolin-klorid 140,000g, b-Karotin 0,010g, Metionin 8g, Triptofán 2g, Lizin 10g, Treonin 5g, Ioncserélt víz, mint hordozóanyag ad 1000ml

Ára: 860.- Ft/db 100ml (8,600 Ft/l)

7,490.- Ft/db 1l (7,490 Ft/l)

Ekodiár takarmányadalék

Felhasználási javaslat: Féregűző, baktérium- és gombaölő hatású gyógynövények illóolajából készült, étvágyfokozó, emésztést javító ellenálló képességet növelő takarmányadalék emésztőrendszeri problémák, főként hasmenés megelőzésére és kezelésének elősegítésére.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Adagolása az alábbiak szerint javasolt:

Megelőzés esetén: szárnyasok: 7 csepp/l, sertés, nyúl: 14 csepp/l, kutya, macska: 10 csepp/l, borjú, kecske juh: 1ml/10ttkg/nap

Kezelés esetén: szárnyasok: 14 csepp/l, sertés, nyúl: 28 csepp/l, kutya, macska: 20 csepp/l, borjú, kecske juh: 2ml/10ttkg/nap

Ára: 1,890.- forint/db 100ml (18,900 forint/l)

1,070.- forint/db 50ml (21,400 forint/l)

Chicktonic vitamin, aminosav és ásványi anyag

Felhasználási javaslat: A készítmény valamennyi állatfaj számára ideális arányban tartalmaz vízben és zsírban oldódó vitaminokat, aminosavakat és nyomelemeket. Alkalmas mindazon állatok vitamin, aminosav és ásványi-anyag igényének kielégítésére, melyek intenzív tartási és takarmányozási viszonyok mellett termelnek. Nyomelem tartalma elősegíti az egészséges csont- és porcnövekedést, vérképzést és tollnövekedést. Az aminosavak elősegítik az izomzat gyorsabb gyarapodását. Kiválóan alkalmazható takarmányozási rendellenesség előfordulása esetén, valamint étvágytalanság, növekedés visszaesés, stressz periódusok, betegségből való felépülés idején. Megoldást szállít a csibék napos kori elhullásának csökkentésére is.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Javasolt adagolás: 1-2ml/l ivóvízbe keverve, 5-7 napon át, kúraszerűen.

Ára: 950.- forint/db 100ml (9,500 forint/l)

6,350.- forint/db 1l (6,350 forint/l)

Farmatan PLUS 100gr

A gesztenye tannin adsztringens hatása - szöveteket összehúzó, ezáltal gyulladás gátló és vérzéscsillapító hatás - okán oldhatatlan denaturált fehérjékből álló vékony mikro réteget képez a nyálkahártya felszínén, ami megnehezíti a káros baktériumok kolonizációját a nyálkahártya membránján. Ezáltal segít megelőzni a bélrendszerben a folyadék szekréciót, így csökken a szervezet kiszáradásának veszélye. A Farmatan PLUS antiszeptikus hatását is a gesztenye tanninok fehérjékre gyakorolt hatásának tulajdonítják.

Felhasználási javaslat: Hasmenéses tünetek megszüntetésére és megelőzésére malacok, borjúk és baromfik számára. Székrekedéses és vérszegény állatoknak nem adható.

Adagolási javaslat:

Baromfi: Hasmenés esetén: 4gr / 10kg takarmány, naposkortól 5 napig, vagy 3-4gr / nap / 50 állat, 5-7 napig.

Választott malac: Hasmenés megelőzésére: 20-25gr / 10kg takarmány vagy 0,5-0,8gr / nap / állat a 21. napon kezdve, 5 nappal a választás előtt. Hasmenés esetén: 1,5gr / nap / állat, takarmányba vagy ivóvízbe adagolva, 3-5 napon keresztül.

Borjú: Hasmenés megelőzésére: 10-30gr / 10kg takarmány vagy 3-5gr / nap / állat, 28 napig. Hasmenés esetén: 15-30gr / nap / állat a takarmányba vagy az ivóvízbe adagolva 3-4 napon keresztül.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Ára: 580.- forint/db 100gr (5,800 forint/kg)

Promotor "43" vitamin és aminosav

Felhasználási javaslat: A készítményben megtalálhatók mindazon vitaminok, melyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Az alkotóelemeket optimális arányban tartalmazza, ami segít a stressz, illetve a betegségek által megbomlott egyensúly helyreállításában. A vitaminokat és az aminosavakat jól oldódó, gyorsan felszívódó és jól értékesülő formában tartalmazza.

Alkalmazása javasolt a szervezet vitamin- és fehérje ellátottság zavarai esetén, nyulak, baromfiak vedlésekor, libák tolltépésekor, tömésekor a szervezetet ért stresszhatások kivédésére. Szintén ajánlott a tojásrakó képesség növelésére, a tojások termékenységének és keltethetőségének felfokozására, a napos baromfi életképességének növelésére, a kelésgyengeség kiküszöbölésére. Betegségek után, illetve a lábadozás idejére, valamint a vemhesség és a szoptatási idő alatt.

Felhasználható szarvasmarha, juh, kecske, sertés, ló, baromfi és nyúl számára.

Adagolási javaslat: Baromfi: 1gr/l ivóvíz vagy 2kg/tonna takarmány 3-5 napig, nyúl: 2gr/l ivóvíz 7 napig, szarvasmarha, ló, juh, kecske, sertés: 5gr/10ttkg ivóvízben vagy 1kg/tonna takarmány 4-5 napon keresztül.

Ára: 1500.- forint/db 100gr (15,000 forint/kg)

Calgophos ásványi anyag 1l

Felhasználási javaslat: A Calgophos gazdasági haszonállatok számára készült stabil, ízletes, koncentrált ásványi- és nyomelem-tartalmú oldat. A különböző alkotóelemek formája elősegíti jó oldhatóságukat és kedvező felszívódásukat. Alapvetően takarmány kiegészítőként ajánlott, de súlyos ásványi anyag-hiányos állapotokban is kiválóan alkalmazható gyors és jó felszívódó képessé

Szarvasmarha és kiskérődzők esetében a kalcium-foszfor-egyensúly korrigálására, valamint ásványi anyag-hiányos állapotokban: ellési bénulás, sántaság, végtagproblémák, dermatitis, alopecia, sterilitás megelőzésére, kezelésére, petesejtérés, spermaképzés támogatására.

Sertés esetében az ellés előkészítésére, az MMA-szindróma megelőzésére, petesejtérés, spermaképzés támogatására, sántaság, végtagproblémák megelőzésére, kezelésére. 

Baromfiaknál főleg tojóállományokban a tojáshéj minőségét, a csontfejlődést, az ízületeket érintő minden betegség esetén, a termékenység javítására, kannibalizmus megelőzésére, a kánikula okozta hőstressz megelőzésére. Bakpulykák rézhiány miatt előforduló aortarepedésének megelőzésére.

Adagolás: Takarmánykiegészítőként: szarvasmarha: 30 ml/tehén, naponta, 7 napig, minden 2. hónapban. Ellés előtti héten 75-100 ml/tehén, 7 napig. Ivarzás előtt 2-3 héttel, 75 ml/tehén, 7 napig. Sertés: kocáknak búgatás előtt 2-3 héttel, a vemhesség felénél és ellés után 2,5-5 ml/20 ttkg 3-5 napig. Baromfi: 1l oldat 200l ivóvízben feloldva 3-5 napig.

Ásványi anyag-hiány esetén: szarvasmarha: 75-100 ml/kifejlett állat 3-5 napig és 25-50 ml/borjú 3-5 napig. Sertés: 5 ml/20 ttkg 3-5 napig. Kiskérődzők: 5 ml/állat 3-5 napig. Baromfi: 1l/100l ivóvíz.

Összetétele: foszfor P2O5-ben kifejezve: 235 g, magnézium: 108 g, kalcium: 103 g, nátrium: 45,2 g, vas: 13,9 g, mangán: 10,8 g, cink: 10,2 g, réz: 2,5 g, kobalt: 0,1 g, ízesített vivőanyag: ad 1000 ml.

Ára: 5,350.- forint/L

Gyártó: Virbac Laboratoires, Franciaország

Reaszelén Combi takarmány adalék előkeverék

Felhasználási javaslat: A Reaszelén Combi a háziállatok szelénhiányos állapotának megelőzésére, illetve megszüntetésére, a stressztűrő képességük növelésére szolgáló takarmányadalék anyag előkeverék. Baromfi félék, sertés és bárány számára hetente két alkalommal adandó, kézmeleg vízzel törzsoldatot készítve, itató vízben adagolva. Csak takarmányozási célra használható fel. Kézmeleg vízben oldódik, de főzni tilos!

Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: 0 nap.

Összetétele: Tápértékkel rendelkező alapanyagok, nyomelemek: nátrium-szelenit (E8); vitaminok: A-vitamin (E672), D3-vitamin (E670), E-vitamin (E307), B2, B6, B12 C-vitamin, nikotinamid, Ca-d-pantotenát. Tojásfehérje kivonat (Lizozim-HCL); Vivőanyag: dextróz.

Ára: 910.- forint/50gr (18,200 forint/kg)

Gyártó: Pharmatéka Bt., Pusztaberki

Tetraszelén 400-E vitamin 1l

Felhasználási javaslat: Megelőzi és gyógyítja a baromfik, nyulak, sertések, juhok, bárányok és szarvasmarhák E-vitamin- és szelénhiány okozta kórképeit.

Javasolt adagolás: Baromfiak számára megelőzés esetén 1ml készítmény/ liter ivóvíz, gyógykezelés esetén 2ml készítmény/liter ivóvíz 3-5 napig. Egyéb állatfajok esetében 1ml készítmény/10-20 ttkg 3-5 napig. 

Összetétele: E-vitamin: 80,000 NE/l, Szelén 0,4 g/l, vivőanyag: 1000 ml/l.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Ára: 5,190.- forint/1l

Gyártó: Alpha-Vet Kft., Budapest

Hemavit E+Szelén takarmány kiegészítő

Felhasználási javaslat: A szelén- és E-vitamin hiánybetegségek – pl. ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás, terméketlen tojások, párzási kedv csökkenése – megelőzésére és gyógykezelésére. A szelén és az E vitamin különösen a növekedés kritikus szakaszaiban ajánlott, mert biztosítja az izom-, érrendszeri és idegfunkciók optimális fejlődését és működését. Madaraink esetében támogatja mind a növendékek, mind a szülőpárok növekedését és javítja tollazatuk minőségét is.

Hatása: Az E-vitamin zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin. Jótékony hatása van a szaporodási folyamatokra, a párzási kedvre és az ivarsejt-képzésre tojókban és hímekben egyaránt. A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy speciális enzim, a glutation-peroxidáz aktív centrumát képezi. A szelén és az E vitamin egymás hatását erősítve védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

Összetétele: E vitamin 100,000 mg/l, Nátrium - szelenit 1,000mg/l

Ára: 860.- forint/100ml (8,600 forint/l)

Gyártó: HeMA Magyarország Kft., Budapest

Zoolit Universal ásványi anyag

Felhasználási javaslat: Takarmányozás esetén 10 kg takarmányhoz 400g ZOOLIT UNIVERSAL keverendő. Légtér tisztításhoz az istálló padlózatára vagy a mélyalomra esetenként négyzetméterenként 300-500 g-ot szórunk.

Összetétele: Klinoptilolit, krisztobalit, kvarc, káliföldpát, montmorillonit, amorf SiO2 és illit.

Ára: 500.- forint/5kg (100 forint/kg)

2080,- forint/40 kg (52 forint/kg)

Gyártó: Gyógyító ásványok Geoproduct Kft., Mád

Takarmány mész

Felhasználási javaslat: A termék rendszeres adagolása biztosítja a baromfi, sertés és egyéb haszonállat kalcium szükségletét. Az etetett takarmány Ca-tartalmától függően a takarmányba 0,5-8% arányban keverjük.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Összetétele: Mészkőliszt

Ára: 390.- forint/5kg (78 forint/kg)

Ára: 1880.- forint/40 kg (47 forint/kg)

Gyártó: Baumit Kft.,Dorog

Pin It on Pinterest

Shares