LÓ TAKARMÁNY

Ló takarmánykeverékek

Bábolna HP ló takarmánykeverék, GRANULÁLT

Takarmánykeverék közepes és nehéz munkát végző sportlovak részére

A közepes és nehéz munkát végző sportlovak magas energiaigényük miatt sok abraktakarmányt fogyasztanak. Ennek a túlzott abraketetésnek több hátránya is van, amit a Bábolna HP takarmány magasabb rosttartalma és az energiaforrásként használt szójaolaj ellensúlyoz. A szójaolaj energiaforrásként való felhasználásával alacsonyabb gabona (keményítő) bevitele mellett növelhető az energiakoncentráció, csökken a hőtermelésre fordított energia és növekszik az elraktározott glikogén mennyisége.

Felhasználási javaslat: A munkavégzés intenzitásának és a napi takarmányadag függvényében közepes és nehéz munkát végző sportlovak részére 3,5 – 7,5 kg/nap/állat mennyiségben (600kg-os testtömeg mellett).

A Bábolna HP speciális immunrendszert erősítő anyagokat és szerves kötésű mikroelemeket tartalmaz a jobb egészségi állapot és a nagyobb életteljesítmény elérése érdekében.

Összetétele: Árpa, zab, búza, hőkezelt szója, búza takarmányliszt, búzakorpa, lucerna pellet, szárított répaszelet, napraforgódara, almadara, kalcium-karbonát, adalékanyagok, nátrium-klorid, monokalcium-foszfát és búzaliszt.

Termék gyártói adatlapja

Ára: 182.- forint/kg azaz 4550.- forint/ 25kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Bábolna LG ló takarmánykeverék, GRANULÁLT

Takarmánykeverék szoptató kancák valamint csikók részére

A szoptatós kanca takarmányozásánál fontos, hogy a megfelelően koncentrált abraktakarmánnyal minél jobban megközelítsük a kanca táplálóanyag szükségletét, és megakadályozzuk a kanca testtömeg vesztését, mely korai embrióelhalást eredményezhet (legtöbbször a kancák újravemhesítése ebben az időszakban történik).

A csikók takarmányozása során rendkívül fontos, hogy a túlzott/aránytalan energiabevitelt megakadályozzuk, mivel a jóindulatú hizlalás mozgásszervi betegségek kialakulásához vezet. Az energiabevitel mellett a makro-, mikroelemeket, vitaminokat, aminosavakat és fehérjét az energiával arányosan kell biztosítani, melyre a Bábolna LG takarmány a legalkalmasabb.

Felhasználási javaslat: A laktáció szakaszának, kondíció függvényében szoptatós kancák részére 3,0 – 9,0 kg/nap/állat (600kg-os testtömeg mellett), illetve szopós csikók, csikók takarmányozására 18 hónapos korig 0,5 – 1,5 kg/nap/100kg testtömeg adagban.

A Bábolna LG az anyagcsere folyamatokra kedvező hatású omega-3 zsírsavakban gazdag lenolajat, emelt mennyiségű biotint és szerves kötésű mikroelemeket tartalmaz a jobb egészségi állapot és a nagyobb életteljesítmény elérése érdekében.

Termék gyártói adatlapja

Ára: 196.- forint/kg azaz 4900.- forint/ 25kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Bábolna Standard ló takarmánykeverék – teljes értékű takarmány, GRANULÁLT

Takarmánykeverék könnyű munkát végző sportlovak és vemhes kancák részére

Felhasználási javaslat: A munkavégzés intenzitásának és a napi takarmányadag függvényében könnyű munkát végző sportlovak és vemhes kancák részére 2,0 – 4,5 kg/nap/állat mennyiségben (600kg-os testtömeg mellett).

A Bábolna Standard speciális immunrendszert erősítő anyagokat és szerves kötésű mikroelemeket tartalmaz a jobb egészségi állapot és a nagyobb életteljesítmény elérése érdekében.

Termék gyártói adatlapja

Ára: 172.- forint/kg azaz 4300.- forint/ 25kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Bábolna sportló müzli takarmánykeverék

Lómüzli nehéz munkát végző sportlovak számára.

A Bábolnai Takarmány által kifejlesztett prémium sportló müzlikeveréket a nagy teljesítményű sportlovak igényeihez igazítottuk.

Nagy mennyiségben, változatos összetételben tartalmaz teljes gabona és olajos magvakat, melyek emészthetőségét hőkezeléssel fokoztuk. A pelyhesítés során az összetevők a rágásra alkalmasabbak és ízletesebbek lettek, ugyanakkor az így előkészített eleség segít elkerülni a hirtelen nagy mennyiségű takarmány felvételét. Növeltük a Magyarországon lovaknak szánt takarmányokban először alkalmazott étvágy- és emésztésjavító almadara mennyiségét is. Az alkalmazott új technológiai eljárás lehetővé tette, hogy az energiatartalmat növényi olajok hozzáadásával növeljük, anélkül, hogy ez kockázatot jelentene a sportlovak számára. A növényi olajok emészthetősége kiváló, nagy az energia-sűrűsége és nem terheli ballaszttal az emésztőrendszert. Az olajokkal bevitt emészthető energia tartalom nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést, glikogén megtakarító hatásával pedig tartósan nagy erőkifejtést tesz lehetővé és csökkenti a fáradékonyságot. A hozzáadott növényi olaj jelentős része az anyagcsere folyamatokra kedvező hatású omega-3 zsírsavakban gazdag lenolaj.

A keverék változatos összetételét emésztés-élettani szempontok szerint fejlesztettük ki. Esszenciális aminosav-tartalma kiegyensúlyozott, makro- és mikroelem tartalmát a magyarországi viszonyokhoz igazítottuk, az egyes mikroelemek felszívódását pedig a szerves-kötésű forma segíti,A bélflóra dinamikus egyensúlyát hozzáadott élő élesztőkultúra segít állandósítani.

Újdonság a keverék ízletes szárított sárgarépa-tartalma, amely könnyen értékesülő természetes béta-karotin tartalmat biztosít, hiszen ismert, hogy a szintetikus változatok gyakorlatilag nem szívódnak fel a lovaknál. Az antioxidáns hatása miatt jelentősen megemeltük a takarmány E- vitamin tartalmát is. Az ízletességet, egyéb előnyei mellett, melasz hozzáadásával fokoztuk, így akár csemegeként, vagy más abraktakarmányok feljavítására is ajánlható a SPORTLÓ müzli keveréktakarmány.

Termék gyártói adatlapja

Ára: 270.- forint/kg azaz 6750.- forint/ 25kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Bábolna zabmentes lómüzli takarmánykeverék

Lómüzli hobbi- és közepes munkát végző lovak számára.

Kíméletesen feldolgozott, minőségi alapanyagokból állítottuk össze új fejlesztésű zabmentes müzlikeverékünket, melyet a különböző emésztés-élettani szempontok maximális figyelembevételével közepes terhelés alatt álló versenylovak, képzés alatt álló lovak valamint hobbilovak számára alakítottunk ki.

Főbb jellemzők:

– kiváló minőségű, változatos összetételű, kíméletesen feldolgozott, könnyen emészthető alapanyagok (árpapehely, kukoricapehely, almadara, lenmag, kukoricacsíra, napraforgómag, szójapehely, sárgarépa pehely)
– szerves kötésű mikroelemek a jobb hasznosulásért
– omega-3 zsírsavakban gazdag lenmag, mely optimalizálja az anyagcserét és természetes fényt ad a szőrnek
– szárított almadara és melasz az étvágy és emésztés javításért
könnyen hasznosuló, természetes β-karotin forrást tartalmaz (sárgarépa pehely)
– emelt E-vitamin tartalom – antioxidáns
– ízletes, ezáltal más abraktakarmányok feljavítására is alkalmazható

A hagyományokra építkezve, de teljesen új technológiával kialakított takarmánykeverékünket a modern lótartás igényeihez igazítottuk. A Zabmentes müzli a lovak étvágyának a fokozására is alkalmas, valamint a különböző napi takarmányadagok összeállításánál is felhasználható. A termék könnyen kezelhető 25 kg-os zsákokban kapható, így mindig friss, prémium minőségű eleséget biztosíthat kedvenc lovának.

Felhasználási javaslat: Az állatok igénybe vételétől, munkavégzésétől függően 1-5 kg/nap megfelelő széna kiegészítés mellett az állatok testtömegének (ttm.) arányában:
• könnyű munkát végző vagy pihenő lovak: 0,35 kg/100 kg ttm./nap
• közepes munkát végző lovak: 0,5 kg /100 kg ttm./nap
• intenzív munkát végző lovak: 1 kg /100 kg ttm./nap
• A munka intenzitásától függően zab mellé is adagolható kiegészítő takarmányként: 0,25-0,75 kg/100 kg ttm./nap

A napi adagokat lehetőleg 3 részre osztva etessük, a napszakhoz, munkához is igazítva az abrak/széna arányt.

Vegyük figyelembe, hogy a takarmány etetése fokozatos hozzászoktatást igényel.

Termék gyártói adatlapja

Ára: 240.- forint/kg azaz 6000.- forint/ 25kg zsák

Gyártó: Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Nagyigmánd

Szemes takarmány ló takarmányozására

Zab

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

A zab nagyon értékes takarmánygabona, kiváló takarmányértékkel, amely a jól hasznosuló fehérje-, keményítő- és zsírtartalmának köszönhető. Gazdag a mész-és foszfortartalma, amely a csontképződést segíti elő. Emellett E-vitamint is tartalmaz, ami az apaállatok tenyészképességét növeli.

Ára: 79.- forint/kg azaz 2765.- forint/35 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Árpa

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

Az árpa nagyon értékes abraktakarmány, rosttartalma kicsit magasabb, mint a kukoricáé. Jó étrendi hatással bír.

Ára: 79.- forint/kg azaz 3950.- forint/50 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Lucerna pellet takarmány

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására

Ára: 106.- forint/kg azaz 1590.- forint/15 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Fűszéna pellet takarmány

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

Ára: 90.- forint/kg azaz 1350.- forint/15 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Korpa

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

A korpa gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék, ami terméshéj-és csírarészekből, aleuron szemcsékből és az ezekhez tapadt lisztből áll. Kitűnő takarmány, hiszen különösen gazdag étkezési rostokban, esszenciális (omega-) zsírsavakban, valamint jelentős mennyiségű keményítőt, fehérjét, vitaminokat és fontos ásványi anyagokat tartalmaz.

Ára: 68.- forint/kg azaz 1700.- forint/25 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Takarmányliszt

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

A takarmányliszt a gabonafélék őrlésekor keletkező lisztes anyag, melléktermék. ami kevés terméshéjból és a héj alatti lisztes részekből áll. Kitűnő takarmány, hiszen viszonylag kevés energia mellett relatív sok fehérjét tartalmaz. Magas rost tartalommal és diétás hatással bír.

Ára: 71.- forint/kg azaz 2840.- forint/40 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Kukorica

Felhasználási javaslat: Ló takarmányozására.

A kukorica a takarmányozás fő energiahordozója, amely Ízletes, jó étrendi hatással és közepes fehérjetartalommal bír.

Ára: 79.- forint/kg azaz 3950.- forint/50 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Búza

Felhasználási javaslat:  takarmányozására

A búza jó minőségű abraktakarmány és melléktermékei – az őrléskor keletkező búzakorpa és takarmányliszt – is értékesek, fehérjében gazdagok.

Ára: 79.- forint/kg azaz 3950.- forint/50 kg zsák (Zsákosan és kimérten is kapható.)

Ló takarmány kiegészítők

Ló nyalósó 5kg

Felhasználási javaslat: Lovak takarmányozására, ásványi anyag pótlása céljából

Összetétele: Só (NaCl), Mangán (Mn), Cink (Zn), Vas (Fe), Réz (Cu), Jód (I), Kobalt (Co), Szelén (Se), Makroelem tartalma, Magnézium (Mg), Kálcium (Ca), Foszfor (P) és hordozó anyag

Ára: 830.- forint/db 5kg (166 forint/kg)

Jolovit vitamin előkeverék

Felhasználási javaslat: Alkalmas bármilyen korú állat vitaminpótlására, a stressz állapot és a hiánybetegségek leküzdésére.

Összetétele: A tápértékkel rendelkező adalékanyagok csoportjába tartozó vitaminokat tartalmaz.

Ára: 650.- forint/db 100ml (6,500 forint/l)

5,390.- forint/db 1l (5,390 forint/l)

23,490.- forint/db 5l (4,698 forint/l)

Ekodiár plusz solutio gyógynövény hatóanyagú takarmányadalék

Felhasználási javaslat: Féregűző, baktérium- és gombaölő hatású gyógynövények illóolajából készült, étvágyfokozó, emésztést javító ellenálló képességet növelő takarmányadalék emésztőrendszeri problémák, főként hasmenés megelőzésére és kezelésének elősegítésére. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap. Adagolása az alábbiak szerint javasolt:

Megelőzés esetén: szárnyasok: 7 csepp/l, sertés, nyúl: 14 csepp/l, kutya, macska: 10 csepp/l, borjú, kecske juh: 1ml/10ttkg/nap

Kezelés esetén: szárnyasok: 14 csepp/l, sertés, nyúl: 28 csepp/l, kutya, macska: 20 csepp/l, borjú, kecske juh: 2ml/10ttkg/nap

Ára: 1590.- forint/db 100ml (15,900 forint/l)

Ára: 1,030.- forint/db 50ml (20,600 forint/l)

Citr Mix takarmány adalékanyagok keveréke

Felhasználási javaslat: Ivóvízben és takarmányban egyaránt használható. A Citr-Mix egy olyan speciálisan kifejlesztett termék, amely minden állatfajnál hozzájárul a termelés eredményeinek javulásához. Itatóvízben 0,5-1ml/liter víz, folyamatosan adagolva.

Összetétele: hangyasav, propionsav, citromsav és ezek sói, propilénglikol.

Ára: 1590.- forint/db 100ml (15900 forint/l)

Chicktonic vitamin, aminosav és ásványi anyag tartalmú, folyékony kiegészítő takarmány, 100ml

Felhasználási javaslat: Állatfajra való korlátozás nélkül alkalmazható 1-2ml/l ivóvízbe keverve, 5-7 napon át.

Ára: 820.- forint/db 100ml (8,200 forint/l)

6,350.- forint/db 1l (6,350 forint/l)

Promotor “43” vitamin és aminosav tartalmú por alakú kiegészítő takarmány 100gr

Felhasználási javaslat: A készítményben megtalálhatók mindazon vitaminok, melyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Az alkotóelemeket optimális arányban tartalmazza, ami segít a stressz, illetve a betegségek által megbomlott egyensúly helyreállításában. A vitaminokat és az aminosavakat jól oldódó, gyorsan felszívódó és jól értékesülő formában tartalmazza.

Alkalmazása javasolt a szervezet vitamin- és fehérje ellátottság zavarai esetén, nyulak, baromfiak vedlésekor, libák tolltépésekor, tömésekor a szervezetet ért stresszhatások kivédésére. Szintén ajánlott a tojásrakó képesség növelésére, a tojások termékenységének és keltethetőségének felfokozására, a napos baromfi életképességének növelésére, a kelésgyengeség kiküszöbölésére. Betegségek után, illetve a lábadozás idejére, valamint a vemhesség és a szoptatási idő alatt.

Felhasználható szarvasmarha, juh, kecske, sertés, ló, baromfi és nyúl számára.

Adagolási javaslat: Baromfi: 1gr/l ivóvíz vagy 2kg/tonna takarmány 3-5 napig, nyúl 2gr/l ivóvíz 7 napig, szarvasmarha, ló, juh, kecske, sertés: 5gr/10ttkg ivóvízben vagy 1kg/tonna takarmány 4-5 napon keresztül.

Ára: 1500.- forint/db 100gr (15,000 forint/kg)

Pin It on Pinterest

Shares